zavolejte si o více informací
Váš košík je prázdný

Želva ostruhatá (Geochelone sulcata)

  • Kód:30104
    Dostupnost:Skladem

    Varianta:
    29500,- Kč
    Cena včetně DPH
    Druhové jméno získaly podle ostruh, vyrůstajících dospělým jedincům na stehnech zadních končetin. Oválný karapax je poměrně málo klenutý ve zbarveníí krunýře i těla převažují odstíny pískové barvy.

    Tělesné rozměry Želvy ostruhaté

    Velikost: 70-80cm Hmotnost: 100kg

    Výskyt Želvy ostruhaté

    Úzký pás rovníkové Afriky: jižně od Sahary z vnitrozemí Senegalu skrz Mauretánii, Mali, Niger, Čad, Súdán a Etiopii

    Způsob života Želvy ostruhaté

    Suché stepi a polopouště, východní až západní části Sahary. Výskyt této želvy je na nejsušší části Afriky.

    Způsob obživy Želvy ostruhaté

    Živí se spásáním trav (potřebují velké množství vlákniny) a sukulentů a příležitostným požíráním kostních výkalů afrických šelem. Pijí velmi hodně vody, snad nejvíc ze všech suchozemských želv.

    Chov Želvy ostruhaté

    Pro pár dospělých chovaných želv by měl být min. vnitřní výběh 2,5m x 6 m a venkovní podstatně větší. Pro chov v zajetí jsou důležité velké venkovní výběhy pro slunné a teplé dni a pro chladnější teploty a zimní období dobře izolované a vytápěné prostředí. Ve venkovním výběhu by měly být silně zakořeněné rostliny. Ve vnitřním výběhu vytápění půdní i  shora. Nezapomenout na ozařování UV lampami. V zimě neupadá do zimního spánku, jen do období snížené aktivity

    Rozmnožování Želvy ostruhaté

    Kladiště bývají až 37cm hluboká. Samice snáší kolem 20 vajec cca 45mm velikých. Vejce jsou kulatá a váží 35-50g. Želvičky se líhnou obvykle po 85-100 dnech.

    Informace čerpány z:

    Želvy v přírodě a v péči člověka autor Jiří Zych.

Další suchozemské želvy



+420 775 585 695Provozní doba
Infolinky:
PO - PÁ 9:00 až 17:00

Doprava Zdarma

Při nákupu nad 2.500,- Kč (ČR)
Při nákupu nad 2.500,- Kč (SK)

Facebook