This demo requires Flash Player.

Hemidactylus frenatus - Gekon východní

Gekon východní
kodVariantaCenainfo
[355090]adult95,- KčSPřidat do košíku


diskuze - Hemidactylus frenatus

Gekkonidae - Gekonovití

Hemidactylus frenatus
Hemidactylus frenatus

Tělesné rozměry Gekona východního

Délka těla: 12-15cm

Výskyt Gekona východního

Pákistán, Nepál, Indie, Srí Lanka, Maledivy, severní Austrálie, Oceánie, Sundské ostrovy, Mexiko, východní Afrika, Madagaskar a okolí ostrova Mauritius

Způsob života Gekona východního

Žije nejen na skalách, ale také na stromech a v lidských obydlích. Nachází se i v deštných pralesích, na savanách a na pouštích. V noci je zbarvený světleji a jeho kresba bledne.

Způsob obživy Gekona východního

Živí se hmyzem a jeho larvami.

Chov Gekona východního

Chováme ho v párech v teráriu o rozměrech 50 x 40 x 40cm jehož zadní stěnu pokryjeme kůrou. Jako podklad použijeme písek nebo směs rašeliny a písku, na jednom místě udržujeme substrát vlhký pro snůžku. Dále přidáme kusy kůry, kameny, skalky, které slouží jako úkryty. Denní teplota by se měla pohybovat kolem 23-30°C, v noci ji snižujeme na pokojovou.

Rozmnožování Gekona východního

Samička klade vždy 2 vejce s tvrdou skořápkou, která někdy lepí k podkladu. Inkubujeme je při teplotě 28-32°C a relativní vlhkosti 80-90% Mláďata se líhnou po 45 až 60 dnech, odchov je bezproblémový a pohlavní dospělosti dosahují v jednom roce života.