This demo requires Flash Player.

Phodopus sungarus - Křeček džungarský

Křeček džungarský
kodVariantaCenainfo
[153120]mláďata35,- KčSPřidat do košíku


diskuze - Phodopus sungarus

Tělesné rozměry Křečeka džungarského

Délka těla: 8-10cm Délka ocasu 1cm Hmotnost: 35-50g

Výskyt Křečeka džungarského

Obývá území Kazachstánu a jihozápadní Sibiře

Způsob života Křečeka džungarského

Obývá travnaté a pelyňkové stepi náhorních planin. Je snášenlivý, takže někdy žije v jedné noře i více jedinců. V zimě neupadá do zimního spánku, jen občas do jakési letargie a jeho kožíšek z větší části bělá, jen na hřbetě zůstává nezřetelný "úhoří pruh" z tmavé srsti. Dožívají se kolem 2 let.

Způsob obživy Křečeka džungarského

Za potravu mu slouží semena různých rostlin i jejich zelené části, ale významnou složku jídelníčku tvoří i hmyz, jeho larvy a jiní drobní živočichové. Nepohrdne ani také zeleninou a ovocem.

Chov Křečeka džungarského

Klec nebo terárium, minimální velikost 45x30x30 cm. Úkryt - dřevěný nebo keramický domeček, pozor na plastové ? na stěnách se sráží vlhkost a křeček tím trpí. Jako podestýlka jsou vhodné hobliny případně kukuřičná podestýlka. Různé hračky a prolézačky.
NIKDY NE: Kovová kolečka na běhání. Mohou křečkovi zlomit vaz, utrhnout hlavu, přelámat nožičky...

Rozmnožování Křečeka džungarského

Březost se pohybuje okolo 18-22 dnů, počet mláďat od 3 do 10. Mladí křečci se asi tři týdny živí mateřským mlékem, ale už po dvou týdnech ochutnávají i normální stravu. Ve stáří tří týdnů je možné mláďata od matky odebrat.