This demo requires Flash Player.

Phodopus roborovskii - Křeček roborovský

Křeček roborovský
kodVariantaCenainfo
[153110]mláďata40,- KčSPřidat do košíku


diskuze - Phodopus roborovskii

Rodentia - Hlodavci - Myšovití, Křečkovití, Plchovití

Phodopus roborovskii
Phodopus roborovskii

Tělesné rozměry Křečka roborovského

Délka těla: 4-6cm

Výskyt Křečka roborovského

Oblast Mongolska a severní Číny

Způsob života Křečka roborovského

Obývá hlavně pouště a polopouště. Aktivní je po celý rok a není moc snášenlivý. S kontinentálním podnebím a s tímto spojeným teplotním rozdílem během dne a noci se zvířata vyrovnávají spánkem. Za potravou se vypravuje v podvečer a brzy ráno. Hrabají si asi 1 m hluboké nory, a často sídlí i v převisech pohyblivých dun. Jejich délka života se pohybuje kolem 3 let.

Způsob obživy Křečka roborovského

Živí se ovocem a zeleninou, směsi zrnin - slunečnice, oves, kukuřice, ječmen a pšenice, v létě tráva, v zimě seno, na okus tvrdý chléb a větévky ovocných stromů. Nepohrdne však ani také hmyzem (kobylky, cvrčci nebo červy).

Chov Křečka roborovského

Klec nebo terárium, minimální velikost 45x30x30 cm. Úkryt - dřevěný nebo keramický domeček, pozor na plastové ? na stěnách se sráží vlhkost a křeček tím trpí. Jako podestýlka jsou vhodné hobliny nebo písek. Různé hračky a prolézačky. NIKDY NE: Kovová kolečka na běhání. Mohou křečkovi zlomit vaz, utrhnout hlavu, přelámat nožičky...

Rozmnožování Křečka roborovského

Pohlavní dospělosti dosahují po půl roce života. Březost trvá kolem 20 dní, kdy se rodí přirozeně slepá a holá mláďata o počtu 3 až 9. Samostatného života jsou však schopna už od 3 týdnů .