This demo requires Flash Player.

Python regius - Krajta královská

Krajta královská
kodVariantaCenainfo
[450171]1 ---- SPřidat do košíku
[450172]50-75 cm990,- KčSPřidat do košíku
[450173]75-100 cm1.090,- KčSPřidat do košíku


diskuze - Python regius

Tělesné rozměry Krajty královské

Délka: 1,5-2m

Výskyt Krajty královské

Obývá pobřeží západní Afriky a střední Afriku od Senegalu na západě po Súdán a Ugandu na východě.

Způsob života Krajty královské

Silný robustní had s krátkým ocasem, nejmenší z afrických krajt. Je to obyvatel savan, křovinatého buše a řídkých suchých lesů, často poblíž vody, aniž by vodu přímo vyhledával. Tak jako téměř všechny krajty, většinu dne tráví v úkrytu pod kameny, mezi kořeny, v opuštěných norách hlodavců a pod. Aktivní je až v podvečer a v noci, kdy vylézá za potravou.

Způsob obživy Krajty královské

Dospělá samice s přehledem zdolá potkaního výrostka, pokud ovšem potkany přijímá. Tyto krajty bývají někdy vybíravé a upřednostňují jen určitý druh hlodavců.

Chov Krajty královské

Pro svou malou aktivitu a velikost nevyžaduje velké terárium, stačí 90x50x50 cm. Vybavení terárií je standardní. Jako substrát Lignocel, dostatečně silná větev na šplhání, kameninová mísa s vodou a dřevěná vyhřívací police, umístěná pod zdrojem tepla i světla - obyčejnou žárovkou.

Rozmnožování Krajty královské

Začíná se pářit počátkem suchého období (září až únor), ke snůšce 6 - 10 velkých vajec dochází v období dešťů, kdy na nich samice leží až do vylíhnutí. Přibližně po 100 denní inkubaci se líhnou mladé krajty, které po prvním svleku začínají samostatně lovit potravu.