This demo requires Flash Player.

Python m. bivitatus - Krajta tmavá

Krajta tmavá
kodVariantaCenainfo
[450152]50-75 cm990,- KčSPřidat do košíku


diskuze - Python m. bivitatus

Tělesné rozměry Krajty tmavé

Délka: 8m Hmotnost: až 100kg

Výskyt Krajty tmavé

Obývá Barmu, Laos, Indonésii, Malajsii a jih Číny

Způsob života Krajty tmavé

Vyskytuje se jak v hustých lesích a horských džunglích, tak i v otevřené kulturní krajině. Často se zdržuje v okolí vody, protože ráda a dobře plave. V dospělosti žije převážně terestricky, její mohutné tělo se pro stromový způsob života příliš nehodí. Mláďata však stromy vyhledávají a šplhají velice dobře.

Způsob obživy Krajty tmavé

Loví především po setmění, kdy začíná být aktivní, někteří jedinci si zvyk přijímat potravu pouze v noci. Zpravidla přijímá bez problémů veškeré savce vhodné velikosti. Od myší u mláďat, až po dospělé potkany a větší savce.

Chov Krajty tmavé

Chováme ji pokud možno v co největším teráriu, s velkou vodní nádrží. Teplotu udržujeme do 30°C přes den, s nočním poklesem až o 8°C. Jako substrát se nedoporučuje např. štěrk, piliny či drcená kůra, z důvodu rizika ucpání střev při pozření. Doporučuje se vyhřívání zespodu, např. topným kamenem, nebo kabelem.

Rozmnožování Krajty tmavé

Pohlavně dospělí jedinci (od250 -300cm) se páří přes zimní období listopad až březen. Samice může snést až 80 vajec, které zahřívá a chrání vlastním tělem. Mláďata se líhnou přibližně po dvou měsících.