This demo requires Flash Player.

Python curtus - Krajta pestrá

Krajta pestrá
kodVariantaCenainfo
[450121]30-50 cm1.590,- KčSPřidat do košíku


diskuze - Python curtus

Tělesné rozměry Krajty pestré

Délka: 1,5-2m

Výskyt Krajty pestré

Vyskytuje se v Malajsii, na Sumatře, v Borneu a velice vzácně i v jižním Vietnamu.

Způsob života Krajty pestré

Její domovinou jsou tropické bažiny, mokřiny, močály a podobná zákoutí Dobře plave a v případě nebezpečí uniká do vody. V mělké vodě také nehybně číhá na kořist.

Způsob obživy Krajty pestré

Na potravu není nijak náročná. Krmíme 2 až 4 krát měsíčně podle velikosti hada, od malých myší pro mláďata, až po morčata a potkany pro dospělé hady.

Chov Krajty pestré

Chov krajty pestré v zajetí má oproti jiným krajtám svá specifika. Nejdůležitější podmínkou úspěšného chovu je vyšší vlhkost v teráriu a to nejméně 60%, pod tuto hranici by měla klesnout jen výjimečně. Teplota přes den by se měla pohybovat okolo 26° C, lokálně až 35° C, v noci 20° C. Má ráda vyšší vlhký substrát, není však podmínkou. Jako nejvhodnější úkryt se jeví krabice naplněná vlhkým rašeliníkem.

Rozmnožování Krajty pestré

Pohlavně dospívají ve 3-4 letech. Páření probíhá v měsících listopad až březen. Samice obvykle kladou 6 až 12 vajec. Vejce bývají kladena 60. den po páření a inkubace trvá 58 až 65 dní. První svlek u mladých krajt bývá mezi 8 až 10 týdnem. První potravu přijímají 3. až 4. týden od narození.