zavolejte si o více informací
Váš košík je prázdný

Gekon východní (Hemidactylus frenatus)

  • Kód:35509
    Dostupnost:Skladem

    Varianta:
    170,- Kč
    Cena včetně DPH
    Jeho zbarvení je světle hnědé s tmavšími skvrnami nebo proužky. Na ocase má šest podélných řad nízkých kuželových šupin. Tělo má pokryté zrníčkovitými šupinami. V oci je zbarvený světleji a jeho kresba bledne.

    Tělesné rozměry Gekona východního

    Délka těla: 12-15cm

    Výskyt Gekona východního

    Pákistán, Nepál, Indie, Srí Lanka, Maledivy, severní Austrálie, Oceánie, Sundské ostrovy, Mexiko, východní Afrika, Madagaskar a okolí ostrova Mauritius

    Způsob života Gekona východního

    Žije nejen na skalách, ale také na stromech a v lidských obydlích. Nachází se i v deštných pralesích, na savanách a na pouštích. V noci je zbarvený světleji a jeho kresba bledne.

    Způsob obživy Gekona východního

    Živí se hmyzem a jeho larvami.

    Chov Gekona východního

    Chováme ho v párech v teráriu o rozměrech 50 x 40 x 40cm jehož zadní stěnu pokryjeme kůrou. Jako podklad použijeme písek nebo směs rašeliny a písku, na jednom místě udržujeme substrát vlhký pro snůžku. Dále přidáme kusy kůry, kameny, skalky, které slouží jako úkryty. Denní teplota by se měla pohybovat kolem 23-30°C, v noci ji snižujeme na pokojovou.

    Rozmnožování Gekona východního

    Samička klade vždy 2 vejce s tvrdou skořápkou, která někdy lepí k podkladu. Inkubujeme je při teplotě 28-32°C a relativní vlhkosti 80-90% Mláďata se líhnou po 45 až 60 dnech, odchov je bezproblémový a pohlavní dospělosti dosahují v jednom roce života.

Další gekkonidae - gekonovití



+420 775 585 695Provozní doba
Infolinky:
PO - PÁ 9:00 až 17:00

Doprava Zdarma

Při nákupu nad 1.500,- Kč (ČR)
Při nákupu nad 1.500,- Kč (SK)

Facebook