zavolejte si o více informací
Váš košík je prázdný

Chameleon pardálí (Furcifer pardalis)

  • CITES:Spadá do ohrožených druhů a veškeré doklady budou předloženy.
    Kód:34004
    Dostupnost:Skladem

    Varianta:
    3500,- Kč
    Cena včetně DPH
    Patří k nejkrásnějším chameleonům. Zbarvení je někdy velmi odlišné.Samci z Nosy Bé mají světle zelené základní zbarvení a bílé,šedé,světle modré nebo červené pruhování

    Tělesné rozměry 

    Délka těla i s ocasem: samice: 45cm samec: 65cm

    Výskyt 

    Horské a podhorské polopouště na jihu Arabského poloostrova

    Způsob života 

    Žije ve větvích akácií, na kukuřici, na sukulentech a keřích. Přes den se obvykle zdržuje ve výšce 1-3m, noci tráví na koncích nejvyšších větví stromů.

    Způsob obživy 

    Tento chameleón je velice žravý a požírá prakticky vše, co se hýbe až do velikosti čtyřtýdenní myši. Kromě běžných druhů hmyzu dává přednost mouchám a cvrčkům. Nepohrdnou ani také rostlinnou potravou jako jsou zelené listy, květy a plody.

    Chov 

    Pro odchov jedince postačí terárium o rozměrech 80 x 70 x 150cm, které přes den vyhříváme na 28-35°C a v noci snížíme na 22°C. Do jednoho terária nikdy neumisťujeme z důvodu vysoké agresivity více než jednoho samce. Mladým jedincům rosíme několikrát denně.

    Rozmnožování 

    Pohlavní dospělosti dosahují kolem 6-7 měsíců. Po přibližně 30 až 45 dnech březosti snáší samice 20-70 vajec do asi 20cm hluboké jamky, kterou ihned po snůšce zahrabe. Vejce inkubujeme ve vlhkém vermikulitu při teplotě 30°C. Mláďata se líhnou za 150 až 220 dní. Již za několik hodin jsou sama schopna přijímat potravu.

Další chamaeleonidae - chameleonovití



+420 775 585 695Provozní doba
Infolinky:
PO - PÁ 10:00 až 15:00

Doprava Zdarma

Při nákupu nad 2.500,- Kč (ČR)
Při nákupu nad 2.500,- Kč (SK)

Facebook