zavolejte si o více informací
Váš košík je prázdný

Chameleon jemenský (Chamaeleo calyptratus)

  • Kód:34001
    Dostupnost:Skladem

    Varianta:
    1000,- Kč
    Cena včetně DPH
    Tento chameleon má vyjímečně vysokou přilbu a výrazný hrdelní hřeben až 8cm vysoký. Jejich zbarvení je mimořádně pestré a mění se v závislostina stavu a náladě jedince.

    Tělesné rozměry Chameleona jemenského

    Délka těla i s ocasem: samice: 45cm samec: 65cm

    Výskyt Chameleona jemenského

    Horské a podhorské polopouště na jihu Arabského poloostrova

    Způsob života Chameleona jemenského

    Žije ve větvích akácií, na kukuřici, na sukulentech a keřích. Přes den se obvykle zdržuje ve výšce 1-3m, noci tráví na koncích nejvyšších větví stromů.

    Způsob obživy Chameleona jemenského

    Tento chameleón je velice žravý a požírá prakticky vše, co se hýbe až do velikosti čtyřtýdenní myši. Kromě běžných druhů hmyzu dává přednost mouchám a cvrčkům. Nepohrdnou ani také rostlinnou potravou jako jsou zelené listy, květy a plody.

    Chov Chameleona jemenského

    Pro odchov jedince postačí terárium o rozměrech 80 x 70 x 150cm, které přes den vyhříváme na 28-35°C a v noci snížíme na 22°C. Do jednoho terária nikdy neumisťujeme z důvodu vysoké agresivity více než jednoho samce. Mladým jedincům rosíme několikrát denně.

    Rozmnožování Chameleona jemenského

    Pohlavní dospělosti dosahují kolem 6-7 měsíců. Po přibližně 30 až 45 dnech březosti snáší samice 20-70 vajec do asi 20cm hluboké jamky, kterou ihned po snůšce zahrabe. Vejce inkubujeme ve vlhkém vermikulitu při teplotě 30°C. Mláďata se líhnou za 150 až 220 dní. Již za několik hodin jsou sama schopna přijímat potravu.

Další chamaeleonidae - chameleonovití



+420 775 585 695Provozní doba
Infolinky:
PO - PÁ 9:00 až 17:00

Doprava Zdarma

Při nákupu nad 2.500,- Kč (ČR)
Při nákupu nad 2.500,- Kč (SK)

Facebook