zavolejte si o více informací
Váš košík je prázdný

Krajta tmava albin (Python molurus bivittatus albin)

  • Kód:45556
    Dostupnost:Skladem

    Varianta:
    2900,- Kč
    Cena včetně DPH
    Krajta tmavá obývá Barmu, Laos, Indonésii, Malajsii a jih Číny. Vyskytuje se jak v hustých lesích a horských džunglích, tak i v otevřené kulturní krajině.

    Tělesné rozměry Krajty tmavé

    Délka: 8m Hmotnost: až 100kg

    Výskyt Krajty tmavé

    Obývá Barmu, Laos, Indonésii, Malajsii a jih Číny

    Způsob života Krajty tmavé

    Vyskytuje se jak v hustých lesích a horských džunglích, tak i v otevřené kulturní krajině. Často se zdržuje v okolí vody, protože ráda a dobře plave. V dospělosti žije převážně terestricky, její mohutné tělo se pro stromový způsob života příliš nehodí. Mláďata však stromy vyhledávají a šplhají velice dobře.

    Způsob obživy Krajty tmavé

    Loví především po setmění, kdy začíná být aktivní, někteří jedinci si zvyk přijímat potravu pouze v noci. Zpravidla přijímá bez problémů veškeré savce vhodné velikosti. Od myší u mláďat, až po dospělé potkany a větší savce.

    Chov Krajty tmavé

    Chováme ji pokud možno v co největším teráriu, s velkou vodní nádrží. Teplotu udržujeme do 30°C přes den, s nočním poklesem až o 8°C. Jako substrát se nedoporučuje např. štěrk, piliny či drcená kůra, z důvodu rizika ucpání střev při pozření. Doporučuje se vyhřívání zespodu, např. topným kamenem, nebo kabelem.

    Rozmnožování Krajty tmavé

    Pohlavně dospělí jedinci (od250 -300cm) se páří přes zimní období listopad až březen. Samice může snést až 80 vajec, které zahřívá a chrání vlastním tělem. Mláďata se líhnou přibližně po dvou měsících.

Další boidae - hadi hroznýšovití



+420 775 585 695Provozní doba
Infolinky:
PO - PÁ 9:00 až 17:00

Doprava Zdarma

Při nákupu nad 1.500,- Kč (ČR)
Při nákupu nad 1.500,- Kč (SK)

Facebook